De partner voor uw verzekeringen. Gedreven door expertise.

Nieuws

08-07-24

Reizen met de trein. Wat zijn de regels?

Reizen met de NMBS Bagage Elke reiziger mag drie stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 30 kilogram in totaal. Aktetassen, rugzakken en reiskoffers mag je gratis meenemen maar moeten worden opgeborgen in de voorziene ruimte onder of boven de zitplaats. Dit geldt ook voor rolstoelen, kinderwagens, plooifietsen, steps en sportuitrusting. Voor gewone fietsen, segways en andere vervoersmiddelen geldt een toeslag van €4 per enkele reis.
01-07-24

Tandpijn op reis. Wat nu?

Tandpijn ontstaat vaak onverwacht en kan je vakantie behoorlijk verstoren. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn en je voorzorgsmaatregelen te nemen voor je vertrekt. Tandpijn tijdens je vliegreis Tijdens een vlucht kan tandpijn optreden door het drukverschilbij het opstijgen en landen. Kleine luchtbelletjes onder een tandvulling of door cariës kunnen door de druk uitzetten en pijn veroorzaken.
24-06-24

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Het is algemeen bekend dat het aantal inbraken stijgt tijdens vakantieperiodes. Hoe zorg jij ervoor dat inbrekers bij jou geen kans krijgen? Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg daarom een inboedel- of opstalverzekering. Want inbraakpreventie houdt meer in dan een goed alarmsysteem of een extra slot op de deur. We geven je graag enkele nuttige tips om inbraak te voorkomen:
17-06-24

Camping of all in hotel? Een goede verzekering is een must!

Het afsluiten van een reisverzekering hangt af van je behoefte aan gemoedsrust en je bereidheid om financiële risico's te dragen. Als er tijdens je reis iets gebeurt, zoals ziekte, ongeval of een noodgeval thuis, zal de reisbijstand snel een passende oplossing bieden. Het niet kiezen voor een annuleringsverzekering bij een kostbare vakantie kan een groot financieel risico met zich meebrengen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering op maat af te sluiten, omdat onvoorziene gebeurtenissen snel kunnen plaatsvinden, zelfs vlak voor vertrek.
10-06-24

Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.

Prijzen en voorwaarden Neem voor je vertrekt de tijd om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Doe dit ruim op tijd, want in sommige periodes is het aantal beschikbare voertuigen beperkt. Ook ben je soms beter af met een fly & drive formule die sommige luchtvaartmaatschappijen aanbieden, omdat dit financieel interessanter is. Wees er ook van bewust dat de goedkoopste tarieven soms minder interessant zijn wanneer je de huurvoorwaarden en de waarborgen bekijkt.
03-06-24

Rijd je nog steeds rond met je winterbanden? Dan is het hoog tijd om ze te verwisselen!

Ben jij ook iemand die dit steeds vergeet of denkt dat het niet uitmaakt met welke wanden je rond rijdt? Dan schiet je toch beter meteen in actie. Ook al is het niet verboden om rond te rijden met winterbanden in de zomer, toch is het veel veiliger om over te schakelen op zomerbanden of 4 seizoensbanden. De remafstand wordt immers langer en de wegligging is minder goed met winterbanden in de zomer, zeker voor zwaar geladen wagens of bestelwagens. Bovendien verbruik je meer brandstof als je met winterbanden blijft rijden in de zomer.
27-05-24

Heerlijk en gerust de baan op met de moto

Ben je van plan om de weg op te gaan met je motor? In België is het verplicht om een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je anderen zou kunnen toebrengen met jouw voertuig. Overweeg je een verzekering voor je motorfiets af te sluiten? Of je nu kiest voor een nieuw exemplaar of een tweedehands model, met een verzekeringsoplossing op maat voor je motorfiets krijg je er direct een stukje gemoedsrust bij.
20-05-24

We zijn uit elkaar… maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?

Wellicht hebben u en uw partner samen verzekeringen afgesloten voor het gezin, de auto, het huis, enzovoort. Maar wat gebeurt er met deze verzekeringen als u uit elkaar gaat? De regel is dat u in alle gevallen uw verzekeringen moet laten controleren om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd blijft. Controleer ook of er verzekeringspolissen zijn waarvoor u de begunstigden moet aanpassen.
13-05-24

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, zijn die dan automatisch verzekerd in je brandverzekering? Moet je je verzekeraar verwittigen wanneer je zonnepanelen hebt? Zijn zonnepanelen verzekerd tegen brand- en stormschade? Dit zijn allemaal vragen waarvoor je bij ons terecht kan.
06-05-24

Zo ga je gerust op citytrip

Sta je op het punt om je volgende stedentrip te maken? Voordat je je koffers inpakt en vol enthousiasme de deur uit rent, is het slim om deze handige checklist voor stedentrips te raadplegen. Of je nu een weekendje weg gaat of een uitgebreide stedentrip hebt gepland, een goede inpaklijst kan ervoor zorgen dat je niets belangrijks vergeet. Met deze checklist ben je goed voorbereid op je reis! Documenten Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt:

Offerte

Vraag online een vrijblijvende offerte aan.
Offerte aanvragen

Schade?

Online schade aangeven, schadetips, aanrijdingsformulier, ...
Ga verder

Vragen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Maak een afspraak

Documenten

Algemene voorwaarden, aangifteformulieren, ...
Bekijken