Pensioensparen wordt nog interessanter

Pensioensparen is al jaren fiscaal aantrekkelijk en dat wordt volgend jaar alleen nog maar beter aangezien een groter bedrag fiscaal aftrekbaar zal zijn. We raden aan om samen met ons de berekening te maken, want er kan namelijk een addertje onder het gras zitten bij het lukraak kiezen van een bedrag.

Al jaren kan je kiezen hoeveel geld je aan de kant zet voor je latere pensioen, al werd wettelijk bepaald dat je maximum 940 euro per jaar kunt sparen. Wie het maximumbedrag stortte, kon rekenen op een fiscaal voordeel van 282 euro. Met andere woorden, je kreeg een fiscale aftrek van 30 procent. Ook voor jongeren is pensioensparen interessant, want een pensioentje krijgen van de staat lijkt steeds onwaarschijnlijker voor onze generatie.

Vanaf 1 januari 2018 wordt het plafond voor pensioensparen verhoogd naar 1.200 euro, maar je moet even opletten als je graag opnieuw van maximum fiscaal voordeel wil genieten. Het is fiscaal voordeliger om opnieuw 940 euro bij elkaar te sparen ofwel een bedrag aan de kant te zetten dat hoger is dan 1.128 euro. Elk bedrag dat je daartussen stort, levert je minder fiscaal voordeel op. Vanaf 1.128 euro tot het maximumbedrag van 1.200 euro geniet je van evenveel of zelfs meer fiscaal voordeel dan iemand die 940 euro heeft gespaard.

Kom gerust eens langs bij ons op kantoor om de beste situatie voor u te berekenen zodat je kan genieten van het gewenste pensioenbedrag.

Bron: Newsmonkey