Tak-21: anders sparen op een veilige manier.

Wilt u uw geld op een veilige manier laten renderen? En zoekt u een andere spaarvorm dan die van een bank? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u helpen met diverse alternatieve spaarformules, zoals de Tak-21 spaarverzekering.

Basispremies en winstdeelname

Bij een Tak-21 spaarverzekering betaalt u flexibele premies, die een basisrente opbrengen. U kunt er voor kiezen om deze basisrente jaarlijks uit te laten betalen maar wanneer u deze toe laat voegen aan uw oorspronkelijk belegde kapitaal, brengt de basisrente het volgende jaar ook weer rente op.

Afhankelijk van de behaalde resultaten kan deze basisrente ook nog worden aangevuld met een belastingvrije winstdeelname.

Looptijd en overlijdensdekking

De looptijd van deze spaarverzekering is minimaal 8 jaar, als u geen 27% roerende voorheffing op de rente  wenst te betalen. Indien u kiest voor een kortere looptijd is het zeker verstandig een overlijdensdekking toe te voegen. Hierdoor wordt bij voortijdig overlijden een uitkering van 130% van het gespaarde kapitaal uitgekeerd, waarbij ook de aanslag van roerende voorheffing komt te vervallen.

De opbrengst van een Tak-21 verzekering

Wij kunnen u voorrekenen wat een Tak-21 verzekering u kan opbrengen. Globaal gezien kunt u profiteren van de volgende voordelen:

  • Interessant rendement van de betaalde premies, verminderd met kosten;
  • Eventueel extra winstdeelname;
  • Toegekende winstdeelnames kunnen niet worden teruggevorderd;
  • Mogelijk belastingvoordeel als u de verzekering gebruikt als aanvulling op uw pensioen of om op lange termijn te sparen.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in deze vorm van sparen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en over uw persoonlijke rendement.

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst