De partner voor uw verzekeringen. Gedreven door expertise.

Termijnrekening

U kan een bepaalde som voor een langere periode missen? En wenst een hoger rendement dan een klassiek spaarboekje, maar zonder onnodig risico’s te nemen op de beurs? Dan is de termijnrekening misschien een interessante uitkomst.

De grote troeven zijn veiligheid, flexibiliteit en gegarandeerde opbrengsten van de door de klant gekozen looptijden. U kiest zelf in welke munt u spaart, en bepaalt zelf de bedragen en de looptijd. De meeste banken rekenen noch instap- noch beheerskosten aan op dit type product.

2 vuistregels:

  • Hoe langer de looptijd, hoe hoger de intrest (doorgaans looptijden van 1 maand tot 10 jaar)
  • Hoe groter het belegde bedrag, hoe hoger de intrest

Let wel: u dient op de intrest 25% roerende voorheffing te betalen, maar dat houden de banken al vooraf in. U mag zich echter wel niet blind staren op hogere bruto intrestvoeten op termijnrekeningen.

Garantiestelsel:Het is verstandig steeds na te gaan of er een garantiestelsel geldt voor uw spaargeld. Het (recente: crisis 2008) verleden toont immers aan dat ook banken en financiële instellingen failliet kunnen gaan. In België en een aantal Europese landen is uw spaargeld deels beschermd door een beschermingsfonds voor deposito’s en financiële instrumenten.

Op al uw zicht-, spaar- en termijnrekeningen geniet u in ons land een kapitaalgarantie tot 100.000 € per bank per persoon. Indien u meer spaargeld hebt dient u dit dus te spreiden over verschillende financiële instellingen, eerder dan dit aan te houden over verschillende rekeningen bij éénzelfde bank.

Contacteer ons nu!

Offerte

Vraag online een vrijblijvende offerte aan.
Offerte aanvragen

Schade?

Online schade aangeven, schadetips, aanrijdingsformulier, ...
Ga verder

Vragen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Maak een afspraak

Documenten

Algemene voorwaarden, aangifteformulieren, ...
Bekijken